Fly Emirates och Real Madrid

Sponsorsavtalet mellan Fly Emirates och Real Madrid är ett av de allra största i fotbollsvärlden. Fly Emirates är ett flygbolag som har flera lag under sitt sponsorsparaply. Förutom Real Madrid har de även avtal med Arsenal och Paris Saint Germain.

real-madrid-new-jersey-2014-fly-emirates

Fly Emirates avtal med Real Madrid är av förklarliga skäl det största. Real Madrid är ett av de mest kända och största laget i världen. Hur mycket är sponsorsavtalet värt? Fly Emirates får betala 30 miljoner euro per säsong för att pryda Real Madrids tröjor.

Real Madrids klubbpredisent, Florentino Perez, är de stora avtalens man. Det var han som tog fart på Galacticos-eran med transfers som Zinedine Zidane, Luis Figo, David Beckham och senare Cristiano Ronaldo och Gareth Bale. När han kungjorde avtalet tillsammans med Schejk Ahmed Al Maktoum fick vi veta att avtalet sträcker sig till och med säsongen 2017/18.

Real Madrids ärkerivaler FC Barcelona har ett kontrakt på 171 miljoner euro till år 2016. Det kontraktet signerades 2011 och av det att döma bär Barcelona ungefär samma marknadsföringskraft som sina rivaler från huvudstaden.